|
| Front (misja Oto) | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
In'nari Ishero Otokage
Liczba postów : 649 Age : 36 Strój : Czasem płaszcz, czasem koszula, nawet mundur się zdarzy. Charakter : Spokojny... i to wystarczy. Znaki charakterystyczne : Tautaż, blizna po łańcuszku na przedramieniu. Kocham : Huh, a co? Inteligencja : 170 Zręczność : 200 Siła : 180 EXP : a po co mi? ze 100 - starczy Registration date : 11/01/2009
| Temat: Front (misja Oto) Czw Kwi 02, 2009 8:48 pm | |
| Pojawił się, ciągnąc Kaori za rękę. Nie było widać nic i nikogo - ale wszędzie widziało się działanie najróżniejszych technik. Kawałek dalej wciąż słychać było odgłosy walki. Nim zdążyli się zorientować, zostali wciągnięci w jakiś rów, gdzie natychmiast uciszył ich jakiś dowódca. - Front przeniósł się kilka kilomentów stąd, ale sytuacja jest ciężka. Wszystko się nasiliło - meldował zdenerwowany kapitan - Doszliśmy do wniosku, że jeśli nie zabijemy ich glównego stratega, nie ma dla nas szans na wygraną!
Ishero zastanowił się. - Pasowałoby ci coś takiego? - zwrócił się do Kayli. Kapitan popatrzył na nich pytająco. | |
| | | Kayla Jounin
Liczba postów : 260 Wiek : 18 Strój : Czarny strój ninja, maska Charakter : szczera, ironiczna, sceptyczna, z poczuciem humoru Znaki charakterystyczne : blizna na twarzy Kocham : Nasze bloki są zaje*iste!!! :3 Inteligencja : 130 + 24 Zręczność : 140 + 10 Siła : 130 + 12 EXP : 230 Registration date : 20/01/2009
| Temat: Re: Front (misja Oto) Czw Kwi 02, 2009 8:57 pm | |
| Przeciągnęła się. -Wojnaaaaaa? Zerknęła na Isha, a potem na kapitana. -Wchodzę w to Ale o co tu właściwie chodzi? Kto z kim się nawala i kogo trzeba nawalić?- zapytała, szczerząc się. (łaaa, obowiązki wzywają, ale ciągnijmy tak, jak jest na razie ) | |
| | | In'nari Ishero Otokage
Liczba postów : 649 Age : 36 Strój : Czasem płaszcz, czasem koszula, nawet mundur się zdarzy. Charakter : Spokojny... i to wystarczy. Znaki charakterystyczne : Tautaż, blizna po łańcuszku na przedramieniu. Kocham : Huh, a co? Inteligencja : 170 Zręczność : 200 Siła : 180 EXP : a po co mi? ze 100 - starczy Registration date : 11/01/2009
| Temat: Re: Front (misja Oto) Czw Kwi 02, 2009 9:06 pm | |
| [yhm] - Kilka klanów podróżnych dostało wspólne zlecenie na rozgromienie wioski - powiedział - Wybacz, że nie podałem tego do wiadomości publicznej . - Więc, sytuacja wygląda tak. Okążamy pole bitwy, dostajemy się na teren wroga, zabiijamy kogo trzeba. Jakieś pytania? | |
| | | Kayla Jounin
Liczba postów : 260 Wiek : 18 Strój : Czarny strój ninja, maska Charakter : szczera, ironiczna, sceptyczna, z poczuciem humoru Znaki charakterystyczne : blizna na twarzy Kocham : Nasze bloki są zaje*iste!!! :3 Inteligencja : 130 + 24 Zręczność : 140 + 10 Siła : 130 + 12 EXP : 230 Registration date : 20/01/2009
| Temat: Re: Front (misja Oto) Pią Kwi 03, 2009 1:53 pm | |
| -Rozgromienie wioski....-powtórzyła leniwie i uniosła brew- Chyba ich za bardzo ambicja ponosi Spojrzała na niebo. Było przyjemnie błękitne. -Pytań nie mam, bo i tak stłukę każdego, kto mi się nawinie - uśmiechnęła się. Związała włosy i założyła opaskę na dolną część twarzy (jak na avku). Zasalutowała Otokage i kapitanowi, po czym wyskoczyła z rowu. Pobiegła w stronę hałasu. Wybrała jednak dłuższą drogę w celu ominięcia najbliższych i bezpośrednich walk. Szukała terenu wroga | |
| Temat: Re: Front (misja Oto) Pią Kwi 03, 2009 2:49 pm | |
| Ish wyszczerzył się do kapitana. - Widziałeś to staruszku? To mój najlepszy człowiek - . Dopsz - biegniesz sobie, biegniesz. Za drzewami po jakimś czasie dostrzegasz toczącą się walkę. Dużo ludzi, nawalają się, dziesiątki technik jednocześnie... etc. Ciężko będzie to ominąć. | |
| | | Kayla Jounin
| Temat: Re: Front (misja Oto) Sob Kwi 04, 2009 9:59 pm | |
| Zatrzymała się na gałęzi jakiegoś wysokiego drzewa i chwilę poobserwowała zdarzenie. Zastanawiała się.
-Dobra, nie mam wyboru- mruknęła i wypatrzyła sobie jednego z walczących shinobi z Oto- Henge!- przemieniła się w niego i wskoczyła w wir walki.
Zadała kilka cięć na oślep swoją kataną, po czym sprowokowała lekkim kopniakiem jednego z wrogów i zwiała przed siebie, żeby zmusić przeciwnika do podążenia za nią, trochę dalej od pola bitwy. | |
| Temat: Re: Front (misja Oto) Pon Kwi 06, 2009 11:18 am | |
| Prowokacja udała się i facet nie zważając na to, co się wokół niego działo pognał za Kaylą. Nie ograniczał się jednak do zwykłego pościgu. - Katon: Goukakyou no Jutsu! Za Kaylą pognała ogromna ognista kula, która przy okazji rozgromiła fragment lasu i kilku walczących.
Z boku ktoś użył niezwykle skutecznego Suitona, który zalał niewielką dolinę. | |
| | | Kayla Jounin
| Temat: Re: Front (misja Oto) Pon Kwi 06, 2009 3:58 pm | |
| Dostrzegła kątem oka wytworzone jeziorko w dolinie. -Hmmm.... Zeskoczyła z drzewa prosto do wody, przy okazji puszczając mu buziaka z ręki w powietrzu . Nastała cisza. Facet ma do wyboru kilka opcji działania. Którą wybierze? | |
| Temat: Re: Front (misja Oto) Pon Kwi 06, 2009 6:19 pm | |
| Facet zawahał się. Ostatecznie jednak pomyślał, że nie będzie mu byle facet ośmieszał i jeszce buziaki w powietrzu puszczał. Skoczył za Kaylą. Po drodze - o dziwo - chwycił ją nitkami chakry, techniki marionetek. Przyciągnął ją do siebie w locie z zamiarem prędkiego ukatrupienia. Ku nim sunęła własnie wielka fala Suitona. | |
| | | Kayla Jounin
| Temat: Re: Front (misja Oto) Pon Kwi 06, 2009 8:17 pm | |
| (x_x, zapomniałam, że jestem facetem xDDDD) Przez te linki chakry jegomościa poczuła się jak ryba wyławiana z wody przez wędkę. Henge w tej chwili natychmiast przestało działać. Nie miała jednak czasu się tym przejmować, ponieważ fala Suitona już na nich sunęła. Zrobiła szybko pieczęcie. -Hyouton: Hyouro Kisoku no Jutsu- wymówiła arcytrudną formułkę i dmuchnęła śnieżnym powiewem w stronę fali. Część "deszczyku" zamroziła się, tworząc sporą bryłę i przygniotła jej przeciwnika, którego zresztą i tak następnie zalała pozostała część niezamrożonej wody -Kur....Myślałam, że wykorzystam jego ciuszki, bo nie potrafię za dobrze panować nad Henge.- mruknęła i przeskakiwała przez drzewa, obserwując prąd wody i szukając wzrokiem gościa (żywego lub nie) | |
| Temat: Re: Front (misja Oto) Wto Kwi 07, 2009 3:32 pm | |
| W powietrzu przeleciało kilku ludzi, którzy potem gruchnęli plecami o lód i osunęli się do wody. Wśród nich było zarówno kilku wrogów jak i ludzi Oto. Gdzieś z boku pojawił się ogromny ognisty smok, z drugiej wielka wodna bestia - poba potwory zderzyły się ze sobą, tworząc przy tym niemałą falę uderzeniową. Od dołu, ku ludziom popłynęła gęsta chmura trującego gazu - mniej przygotowani ludzie padli na ziemię. | |
| | | Kayla Jounin
| Temat: Re: Front (misja Oto) Wto Kwi 07, 2009 7:59 pm | |
| Fala uderzeniowa również i ją "dotknęła" -O kurczaki... - przytrzymała się mocniej jakiegoś drzewa- Trzeba szybko to rozwiązać, bo skutki, jeśli chodzi o naszych ludzi, będą katastrofalne. Zeskoczyła z drzewa na ziemię niedaleko miejsca, gdzie rozpylał się trujący gaz. Rozejrzała się i zmrużyła oczy. Z tego co widzę, to mimo że jest zamieszanie, można dostrzec dwa fronty. prawdopodobnie to z z zachodu do nas docierająają....Tam muszą mieć jakąś bazę...- pomyślała. Żeby się lepiej utwierdzić w swoim przekonaniu, wykonała technikę Kumo Kaze no Jutsu. Utworzone tornado rozrzedziło powietrze i zniszczyło kilka wrogich jednostek . Następnie sama Kayla wskoczyła w gromadę trupów i przebrała się za jakiegoś przeciętnego żołnerzyka z przeciwnej armii. Zarzuciła na głowę zielony kaptur (w tym kolorze był strój przeciwnika ) i ruszyła na zachód. Na szczęście po drodze wmieszała się w jakąś grupkę zmierzającą w tę samą stronę. Prawdopodobnie cofali się po rady, ew. przenosili wiadomości z jednego końca pola walki na drugi. Nie było to w sumie takie ważne. Najważniejsze było to, że Kayla właśnie zbliżała się do sporego obozu, gdzie na środku pola wygłaszał kazanie swym żołnierzom jakiś ważny oficer. (za dużo filmów wojennych ) | |
| Temat: Re: Front (misja Oto) Wto Kwi 07, 2009 10:32 pm | |
| [yhy ] Kayli udało się wmieszać w tłum bardzo zkutecznie - zbyt skutecznie. Dwa oddziały ludzi Oto zaatakowały nagle z dwóch stron i zablokowali drogę. Na jednego wroga przypadło teraz dwóch, trzech ludzi Oto. Jeden zaatakował Kaylę i stanął do pojedynku z wielkim mieczem. Wyglądał na bardzo zdeterminowanego. I był świetny w taijutsu . | |
| | | Kayla Jounin
| Temat: Re: Front (misja Oto) Sro Kwi 08, 2009 5:45 pm | |
| Już była tak blisko, już była kilkanaście metrów przed swoim celem....Kiedy zwaliła się cała zgraja z Oto. -No NAPRAWDĘ nie mieli, kiedy przyleźć -warknęła. Zerknęła na skradającego się jegomościa z wielkim "sprzętem" . Wyjęła swoją katanę, ale zaczęła się cofać. Szukała wzrokiem stratega, który najwyraźniej zmył się w tak ważnej chwili. Ponownie spojrzała na swojego przeciwnika z Oto, który przez te jej zamaskowanie niestety nie mógł jej rozpoznać :3 -Wybacz, nie mam dla Ciebie czasu. Kirigakure no Jutsu. Wytworzyła dość rozległą mgłę, a sama czmychnęła w tłum, jednocześnie odbijając kataną bronie innych shinobi, którzy mieli ograniczoną widoczność. Nagle ujrzała jakiegoś doświadczonego jounina z wrogiego obozu, który próbował sił z kilkoma młodziakami z Oto. Odbiła kataną kilka kunaiów lecących w stronę owego jounina. Zderzyła się z nim plecami. Oboje pozostali na chwilę w bezruchu. -Gdzie jest główny dowodzący?- mruknęła do niego, lekko odchylając głowę i "ratując" przed kolejnymi pociskami chuuninów z Oto. | |
| Temat: Re: Front (misja Oto) Sro Kwi 08, 2009 8:15 pm | |
| Jounin skinął głową i wskazał nieduży podest, a za nim kilka zagraconych wozów i konie. Niestety nie miał czasu na udzielenie żadnych więcej wskazówek, bo potem znów został zaatakowany. Wpadł w wir walki.
Strateg (wyróżniał się tym, że jako jedyny miał czarny strój) umykał właśnie drogą prostą prostą z drugiej strony podestu, ale Jounin miał na myśli kogoś zupełnie innego - osobę, o którą w rzeczywistości pytała Kayla - czyli dowódcę bandy. Okazało się, że nie chodziło o tą samą osobę, a obie były tak samo ważne.
Dowódca był właśnie wywożony przez kilku ludzi w bezpieczne miejsce. | |
| | | Kayla Jounin
| Temat: Re: Front (misja Oto) Sro Kwi 08, 2009 9:08 pm | |
| -Ale...ej...czekaj!!!- zawołała za jouninem, ale nagle spostrzegła stado shurikenów lecących w jej stronę z pozdrowieniami od tej samej gromadki chuuninów z Oto. -Pięknie -.- Wykonała kilka akrobatycznych ruchów w celu uniknięcia broni, ale i tak trochę ją poturbowało . Zdążyła na szczęście zwiać za jakieś drzewo. Spojrzała na podest, który wskazał mężczyzna. Odprowadziła wzrokiem jej prawidłowy cel, czyli stratega ( ) Ale napierdziela o_o- pomyślała. Po czym skupiła się na wskazanym przez jounina dowódcy. Właśnie myślała nad tym jak go załatwić, gdy nagle drzewo, za którym stała, zostało rozkrojone na pół. Kayla odskoczyła i ujrzała tego samego faceta z wielkim mieczem, który wcześniej już zainteresował się jej osobą - Myślałaś, że pozbędziesz się mnie dzięki głupiej mgiełce? Jesteś tak samo durna jak to jutsu!- ....i rzucił się na nią. Kayla skierowała wzrok ku niebu -Wybacz mi Narodzie Dźwięku... Zrobiło wślizg pod faceta i uderzyła go kolanem w.... . Gość na chwilę stracił wszelkie zmysły Nie miała jednak już więcej czasu na zabawę, tylko ruszyła za wozem z dowódcą. W okamgnieniu znalazła się na pokładzie . Zepchnęła z siedzeń zbędnych pachołków i dorwała się do ramienia Dowódcy. -Jestem Medykiem. Jak się Pan czuje? Nie ma Pan żadnych ran? Trzeba to sprawdzić.... Zaczęła go obmacywać (proszę o szczegóły ze strategiem w końcu muszę go kiedyś dorwać ) | |
| | | | Kayla Jounin
| Temat: Re: Front (misja Oto) Sro Kwi 08, 2009 9:45 pm | |
| Widząc minę Dowódcy i reszty kompanii, uśmiechnęła się szczerze. -Niestety ma Pan powiększone węzły chłonne, ale mam na to lekarstwo!!! Wetknęła mu do gęby flakonik ze srebrną cieczą. Trucizną oczywiście :3. Żeby jednak nie przemęczać się za długo z całym towarzystwem, zostawiła na wozie wybuchową notkę i wyskoczyła z pojazdu. -Katsu- mruknęła. Bum. Zdjęła kaptur z głowy, chwyciła się pod boczki i odetchnęła. -Łatwo poszło Nagle za jej polecami przebiegła gromada ludzi z Oto. Niektórzy nawet mieli widły. Rozległy się krzyki. - Widzieliście? Tam poleciał ten strateg!- Łapać @%@#% !!!!- Nie damy mu uciec!!!!Kayla wytrzeszczyła oczy i zaliczyła glebę. -To.... miała... być.... MOJA MISJA >.< Nie daruję. Ruszyła zatem w pościg drogą powrotną. Na skróty rzecz jasna ....(kwiatki pachną, motylki fruwają, ptaszki śpiewają, wiater wieje) Wyszła niezwykle "zadowolona" z krzaków, cała w liściach, pajęczynach, robakach, etc. Zobaczyła zbliżającą się znajomą sylwetkę, więc stanęła na środku i skrzyżowała ręce. Już na niego czekała. -Ekhm -.- | |
| Temat: Re: Front (misja Oto) Sro Kwi 08, 2009 9:51 pm | |
| Strateg biegł oglądając się nerwowo za siebie, ale nie przewidział, że wróg może pojawić się z przodu. Gwałtownie się zatrzymał, stanął w pozycji obronnej, ale kiedy rozpoznał strój sojusznika zamarł. - Co tu robisz?! Mieliście mnie osłaniać! - krzyknął. | |
| | | Kayla Jounin
| Temat: Re: Front (misja Oto) Sro Kwi 08, 2009 10:21 pm | |
| -Taaak, taaak....- warknęła ironicznie, siląc się na uśmiech. Podeszła bliżej, trzymając ręce w kieszeniach. Za mężczyzną eksplodowały drzewa. Nie mógł więc się wycofać. -Tylko, że osaczyli Cię już ze wszystkich stron- powiedziała spokojnie, przyglądając się facetowi- Może potrzebujesz pomocnej dłoni...Szefie? Wyciągnęła w jego stronę ową dłoń i uśmiechnęła się, po czym zacisnęła pięść, a z nadgarstka wystrzeliły w niego dwa węże Senai Jyashuu, które po chwili oplotły kolegę i zajęły się ogniem (Ryuuka no Jutsu). Szanowny przeciwnik spalił się żywcem. Kayla westchnęła i opuściła wyciągniętą rękę. -Ciężki dzień..... Nagle za nią też coś eksplodowało. -...zdaje się nie mieć końca? -.- | |
| Temat: Re: Front (misja Oto) Sro Kwi 08, 2009 10:36 pm | |
| Koleś... jest martwy . Był cieńki w pojedynkach.Ishero zerknął na zegarek. | |
| | | Kayla Jounin
| Temat: Re: Front (misja Oto) Sro Kwi 08, 2009 10:43 pm | |
| Okazało się, że to nie była żadna eksplozja, tylko wiewiórka spadła z drzewa na głowę Kayli :lol2: Dziewczyna przyczłapała resztkami sił do Ishera (gdziekolwiek on był) i zasalutowała niedbale. -Wykonane. Chyba. Rozejrzała się dookoła. Trochę leżało tam trupów...Między nimi chodzili mieszkańcy Oto. Przeciwnicy natomiast się zmyli (albo zostali całkowicie wybici). -Wybaczy Pan, ale chyba....-ziewnęła- ....muszę się przespać. Cy'aaa. Już jej nie było | |
| Temat: Re: Front (misja Oto) Czw Kwi 09, 2009 9:40 pm | |
| Bitwa jeszcze trwała, ale jej koniec był tylko kwestią czasu. Bez dowódcy i stratega Oto praktycznie już zwyciężyło.
Ishero popatrzył za Kaylą i wrócił do walki. Kiedy po około dwóch godzinach wszystko się już uspokoiło, a niedobitkowie wroga uciekli, pogratulował swoim ludziom i wszyscy (łącznie z nim) zniknęli.
[exp na PW] | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Front (misja Oto) | |
| |
| | | | Front (misja Oto) | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |